Huisartsenpraktijk balie A

Ik Geef ToestemmingBetere zorg door goede informatie
Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.


Altijd uw gegevens snel bij de hand
Zorgverleners maken daarom gebruik van een beveiligd netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners: de zorginfrastructuur van het LSP. Veel zorgverleners gebruiken het LSP voor regionale gegevensuitwisseling, terwijl sommige zorgverleners het netwerk in meerdere regio’s gebruiken. Via het LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

Bekijk het informatiefilmpje op Youtube: Het LSP op de huisartsenpost

Alleen met uw toestemming - Bent u al gevraagd?
Uw huisarts (en apotheek) mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij uw huisarts en apotheek.

U kunt uw toestemming ook online regelen via onderstaande snelkoppeling van uw eigen arts:
Let op: Als u via onderstaande snelkoppeling uw toestemming online wil bevestigen, dient u in het bezit te zijn van een DigiD. Zonder DigiD kunt u het formulier wel online invullen, maar moet u het daarna afdrukken en opsturen of op de praktijk afgeven.

Patiënten huisartspraktijk van Steen - Marcus: Ik Geef Toestemming

Patiënten huisartspraktijk Luiken: Ik Geef Toestemming

Patiënten huisartspraktijk Methorst: Ik Geef Toestemming