Griepvaccinaties 2018Wij organiseren ieder jaar 2 middagen waarop patiënten met uitnodiging kunnen binnenlopen voor het krijgen van de griepvaccinatie.

Woensdag 10 oktober 2018 tussen 14.00 uur - 19.00 uur
Donderdag 11 oktober 2018 tussen 14.00 uur - 18.00 uur

Vergeet dus niet uw uitnodiging mee te nemen, deze ontvangt u, indien u in aanmerking komt eind september! 

Griepvaccinaties 2018

De griepprik verkleint de kans op griep. De prik is voor mensen van 60 jaar en ouder en mensen of kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Deze mensen ontvangen een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik bij de huisarts. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken. Deze uitnodiging zal eind september bij diegene thuiskomen per post. 

De jaarlijkse griepprik: voor wie?

De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld long- of hartaandoeningen.  

Waarom de griepprik?

Het griepvirus veroorzaakt griep. Als u de griepprik krijgt, dan reageert uw lichaam door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Daardoor wordt de kans op griep kleiner. Het kan zijn dat u toch griep krijgt. De griepprik zorgt er dan wel voor dat u minder ernstig ziek wordt:

  • De griep verloopt milder
  • De kans op complicaties, zoals een longontsteking of hartproblemen, is kleiner
  • De kans is kleiner dat de aandoening die u al heeft erger wordt door de griep.