Ik geef toestemmingBetere zorg door goede informatie
Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

Altijd uw gegevens snel bij de hand
Zorgverleners maken daarom gebruik van een beveiligd netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners: de zorginfrastructuur van het LSP. Veel zorgverleners gebruiken het LSP voor regionale gegevensuitwisseling, terwijl sommige zorgverleners het netwerk in meerdere regio’s gebruiken. Via het LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

Bekijk hieronder het informatiefilmpje:

 

Alleen met uw toestemming - Bent u al gevraagd?
Uw huisarts (en apotheek) mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij uw huisarts en apotheek.

U kunt uw toestemming ook online regelen via onderstaande snelkoppeling van uw eigen arts:
Let op: Als u via onderstaande snelkoppeling uw toestemming online wil bevestigen, dient u in het bezit te zijn van een DigiD. Zonder DigiD kunt u het formulier wel online invullen, maar moet u het daarna afdrukken en opsturen of op de praktijk afgeven.

Hoe werkt het voor kinderen?
Tot 12 jaar regelt één van de ouders (of wettelijk voogd) toestemming.

- Van 12 tot 16 jaar regelen kinderen samen met één van de ouders toestemming.
- Vanaf 16 jaar regelen kinderen zelf toestemming.

Mocht u zich later toch bedenken, dan is het altijd mogelijk om uw toestemming in te trekken. Via de website vindt u hoe u dit kan intrekken. 

 
Download hier het formulier
Bekijk hier de voorlichtingsfolder
Bekijk hier de website, waarop alle verdere informatie te vinden is.