NieuwsNIEUWS


Wijzigingen in de privacywet, wat heeft dit voor u te betekenen? 

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.  

- De nationale diabetes challenge

Aan de wandel in de strijd tegen diabetes en andere chronische ziekten. Door wekelijks te wandelen met zorgproffessionals krijgen deelnemers concrete handvatten aangereikt om een gezonde levensstijl onderdeel te maken van hun dagelijkse routine.  Klik hier voor meer informatie.

- Toestemming geven

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgverleners weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar. Maar alleen als het nodig is. En alleen als wij daar toestemming voor hebben gegeven.

Op Volgjezorg kun je jouw toestemming regelen. Voor je huisarts. Voor je apotheken. Voor je gezondheidscentrum. Zodat zij andere zorgverleners kunnen helpen met informatie voor goede, veilige en snelle zorg aan jou. 

 

Download